top of page

Hé!

Zo leuk dat jullie de weg naar mijn website vonden! Even wat meer informatie over het gezicht achter de camera.

Mijn directe omgeving zal kunnen beamen dat: "Oh, mooi licht!", misschien wel één van mijn meest uitgesproken combinatie van woorden is. Van kleins af aan ging ik thuis met de toen-nog-analoge en kleine digitale camera lopen. Inmiddels heeft mijn cameramateriaal een update ondergaan en fotografeer ik niet meer enkel de straten, velden en mensen in mijn directe omgeving. Ik vind het zalig dat ik nu verhalen kan vastleggen die breder gaan dan mijn eigen Limburgse achtertuin. Verhalen om te koesteren. Want dat is het mooie waartoe fotografie zich leent; het brengt je even terug tot één specifiek moment, waarbij je gevoelens, geuren, gedachten,... opnieuw kan oproepen. En het kan anderen dit stukje verhaal ook doen ervaren. Hierbij hou ik zeker niet van de heel traditionele beelden, de te geposeerde foto's is dan ook echt niets voor mij. 

Ik ben in 2016 afgestudeerd in Toegepaste Psychologie in Antwerpen, en in 2020 in fotografie aan KASK in Gent, waar ik nu woon. Tussendoor keer ik geregeld terug naar mijn Limburgse roots. Mijn grote interesse komt dus zowel terug in psychologie als in fotografie: de mens. De mens in al zijn gedragingen, relaties, emoties, persoonlijke verhalen. Ik doe niets liever dan mensen observeren en mijn beelden als visueel verhaal te laten gelden.

Daarnaast ben ik fan van reizen, nieuwe culturen ontdekken en onderweg even verdwalen. Ik zal bij iedereen #dontshopadopt verkondigen. Ik ben een enorm gevoelsmens, heb soms even mijn oplaad-tijd nodig, maar ik kan er ook van genieten me te omringen door vrienden, en even zonder gêne los te gaan op goeie klassiekers. Of gewoon, bij warme zomeravonden nog even buiten zitten met sfeerlampjes, rustige muziek en wat wijntjes.

Ik kijk ernaar uit jullie en jullie verhaal te leren kennen! 

LauraVleugels-portret.jpg

  “Wees elke dag dronken. Het maakt niet uit of het van de wijn, de liefde of kunst is.”
               
 

bottom of page